lun. apr. 15th, 2024

Soluții casnice eficiente pentru desfundarea țevilor

By

Blocarea țevilor poate fi o problemă comună în gospodărie, dar nu întotdeauna necesită intervenția unui instalator profesionist. Există numeroase soluții casnice eficiente pe care le poți încerca înainte de a apela la serviciile specializate. Acest ghid detaliat explorează diverse metode și soluții pentru desfundarea țevilor folosind ingrediente și instrumente uzuale din gospodărie.

Bicarbonat de sodiu și oțet

Toarnă aproximativ o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în scurgerea înfundată. Adaugă jumătate de cană de oțet alb în scurgere. Lasă amestecul să acționeze timp de aproximativ 30 de minute. În acest timp, bicarbonatul de sodiu și oțetul vor crea o reacție efervescentă care poate ajuta la dizolvarea grăsimilor și a altor depuneri din țevi. Clătește cu apă fierbinte pentru a spăla reziduurile dizolvate.

Apa clocotită

Fierbe apă într-o oală sau într-un recipient și apoi toarnă apa clocotită în scurgerea înfundată. Lasă apa să acționeze timp de câteva minute pentru a dizolva grăsimile și alte depuneri. Clătește cu apă rece pentru a curăța reziduurile dizolvate.

Cablu de instalator:

Utilizează un cablu de instalator (sau un șarpe de țeavă) pentru a pătrunde în țeava înfundată. Introdu-l lent și rotește-l pentru a străpunge blocajul. Dacă nu ai un cablu de instalator, poți încerca să folosești un dezumidificator de scurgere special conceput. Aceste dispozitive pot ajuta la eliminarea obstrucțiilor din țevi.

Pompe de vidare manuală

Pompele de vidare manual pot fi utile în eliminarea blocajelor. Așează pompa peste scurgerea înfundată și apasă și eliberează pentru a crea un vid care poate ajuta la îndepărtarea obstrucției. Repetă procesul până când observi că apa începe să se scurgă liber.

Soluții chimice pentru desfundarea țevilor

Există diverse soluții chimice de desfundare a țevilor disponibile în comerț. Urmează instrucțiunile de pe ambalaj și toarnă soluția în scurgerea înfundată. Permite substanței chimice să acționeze conform timpului specificat. Clătește bine cu apă pentru a îndepărta resturile chimice.

Stropirea cu aer comprimat

Folosește un dispozitiv de stropire cu aer comprimat, disponibil în magazinele de bricolaj. Îndreaptă duza spre scurgere și declanșează stropirea pentru a trimite un jet puternic de aer în țeavă pentru a îndepărta blocajele. Repetă dacă este necesar.

Deșurubare și curățare

Dacă este posibil, deșurubează țeava de scurgere pentru a avea acces la blocaj. Curăță manual sau cu ajutorul unei perii de țeavă.  Înșurubează înapoi țeava în loc.

Atenție!

Evită să folosești soda caustică sau alte substanțe chimice agresive, deoarece acestea pot deteriora țevile și pot cauza daune semnificative. Nu amesteca mai multe tipuri de soluții chimice pentru desfundarea țevilor, deoarece acestea pot produce reacții periculoase.

Evită să arunci grăsimi sau uleiuri în scurgere și folosește site de scurgere pentru a opri impuritățile solide să intre în țevi. Curăță regulat scurgerile pentru a preveni acumularea de depuneri.

Desfundarea țevilor poate fi o sarcină neplăcută, dar soluțiile casnice menționate pot fi eficiente în multe cazuri. Cu toate acestea, dacă problema persistă sau dacă nu te simți confortabil să o rezolvi, este întotdeauna recomandat să consulți un profesionist pentru a evita daunele majore ale sistemului de canalizare. Prevenirea este, de asemenea, cheia pentru a menține țevile curate și funcționale, deci adoptarea unor obiceiuri de eliminare responsabile poate preveni blocajele în viitor.

By

Related Post